HYVINKÄÄSTÄ VUODEN 2099 MERENRANTAKAUPUNKI!

Kaikki tietävät, että Suomi on ilmastonmuutoksen nettovoittaja. Kun muualla ihmiset pakenevat metsäpaloja tai kyyneleet silmissä katselevat miten rankkasateet ja tulvat huuhtovat kodit ja elämäntyöt menemään, me täällä pohjolassa otamme rennosti arskaa ja kasvatamme viiniköynnöksiä aina Utsjoella asti!

Intoa tosin latistaa uutiset, joiden mukaan napajäiden sulamista ei voida enää pysäyttää ja näin ollen aika moni rannikkokaupunki tulee jäämään merenpinnan huonommalle puolelle. Asiaa ei kuitenkaan kannata surra, sillä Hyvinkään kulttuuriblogin työryhmäläisillä on kaikille aktiivisille eläjille, hitaille kotoilijoille ja -nyt myös vesileikkien ystäville- hyviä uutisia!

Nimittain Hyvinkään teknisessä keskuksessa on laskeskeltu, että vuoteen 2099 mennessä Hyvinkää on oikeutettu hakemaan vuoden pohjoismaisen rannikkokaupungin arvonimeä! Tämä on hieno juttu, sillä kuntalaiset ovat aina marisseet siitä, ettei Hyvinkäällä ole riittävästi vesistöjä. Edes viime syksynä valmistunut Kirjastoaukion mielenkiintoinen vesiallas ei ole tyydyttänyt kaikkien kaupunkilaisten vedenhimoa.

Teknisen keskuksen laskelmien mukaan merenpinnan pitäisi nousta 85 vuodessa sellaiselle tasolle, että uusi rantaviiva asettuisi suunnilleen Lohjanseläntie-Kaskentie-Hangonväylä -akselille. On tietysti kaavoituksellisesti haastavaa, että Hyvinkäänkylä ja Nikinharju näin ollen jäävät vedenpinnan alapuolelle, mutta toisaalta voidaan ajatella, että samassa kusessa ovat myös Nurmijärvi ja koko muu eteläinen Suomi.

Kaupungin virkamiehet ja päättäjät ovatkin ottaneetkin uutisen ilolla vastaan. Kaupunginhallituksen kokouksessa on tarkoitus hyväksyä ”Hyvinkäälle on hyvä polskia” -hanke, eli niin sanottu Polskishanke, joka valmistaa kotikaupunkimme yrittäjät ja ihmiset tulevaisuuden nautikaalisiin mahdollisuuksiin.


Taiteilijan näkemys Hyvinkään kartasta, klikkaa kuvasta niin näet sen isompana.

Eräs tällainen jännittävä mahdollisuus on satojen tuhansien epätoivoisten ilmastopakolaisten virta, joka hakee turvaa Salpausselän ylängöiltä meren niellessä etelä-Suomen suuret rannikkokaupungit kuten Helsingin ja Raaseporin. Polskishankkeessa muistutetaankin, että eräs kaupunkimme motoista on ”tervetuloa kylään, meidän kotiin.”

Käytännössä tämä tarkoittaa, että etelästä saapuvat vieraat pääsevät mukavasti kyläilemään heitä varten rakennettuun pakolaisleiriin, jossa aseistetut vartijat, kulkutaudit ja japanilainen kivipuutarha luovat kotoisan ilmapiirin, jossa aktiivisesti kotoilla.

Hankkeessa myös esitetään, että jos uuden curlinghallin rakentamisesta jää rahaa yli, muutetaan Urakansuun kallioleikkaus venetsialaistyyliseksi kanavaksi, jossa mukavat pikku paatit ottavat lähijunien roolin. Idea on hyvä, sillä kukaan ei oleta, että post-apokalyptisessa sekoilumaailmassa VR saisi ensimmäistäkään junaa kulkemaan aikataulussa.

Me täällä kulttuuriblogin työryhmässä olemme näistä tulevaisuudennäkymistä innoissamme! Ja jos vuonna 2099 joku mankuu, ettei Hyvinkäällä ole riittävästi vettä, vedetään valittajaa kaupungintalon takana sipuliin ja otetaan äänestysoikeus pois.

Hyvinkäällä on hyvä huomen!

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “HYVINKÄÄSTÄ VUODEN 2099 MERENRANTAKAUPUNKI!

  1. Ikävä tuottaa pettymys, mutta meillä Suomessa on sellainen asia kuin maankohoaminen. Hyvinkää ei valitettavasti millään pääse merenrantakaupungiksi, ellei uutta Hyvinkäätä perusteta jonnekin meren rannalle. Nytkin meidän meremme pakenee. Peruskoulussa tämän opimme: http://fi.wikipedia.org/wiki/Maankohoaminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s