Hyvinkään kulttuuri testaa: Kaupunkisillan maauimala

Vain kilometrin päässä kaupungin keskustasta sijaitsee legendaarinen Kaupunkisillan maauimala, vanhalta nimitykseltään Uikku. Työryhmämme mielissä läikkyivät menneiden kesien lämpimät illat ja varpaiden välissä kiehnaavat hiekka sekä sammakonkutu. Toiveikkaina, speedot perdettevaossa nautinnollisesti hiertäen suuntasimme vain muutama vuosi sitten täysin uusittuun maauimalaan. Lentopallo pullotti verkkokassissa ja taskussa kilisi jätskiraha.

Mutta! Jo Ahdenkallionkatua dallaillessamme kiinnitimme huomiota ympärillä makaavaan hiljaisuuteen. Ihmeellinen rauha vallitsi yleensä niin vilkkaalla virkistyspaikalla. Hämmentyneinä kaivoimme almanakat pulloverin taskusta ja tarkistimme: ei, ei ollut juhannusaatto. Siitä huolimatta oli uimapaikka tyhjä kuin Forssan tori. Mielissämme kuohahti: kaupunki investoi viihtyisään liikuntapaikkaan eikä kukaan käy!

Niin tyypillistä. Paikallisia ei näy, mutta joku riihimäkeläinen on jaksanut käydä korjaamassa anatomisesti alunperin erheellisen kissankuvan.

Viimeistään kioskilla se oli uskottava. Kun ei ole asiakkaita, ei ole bisnesneksiäkään. Jäimme ilman jäätelöpalloja, vaikka veden lämpötila oli linnunmaitoiset +21 astetta.

Esimerkillisen huolellisesti merkityn pukuhuoneen / mukavuuslaitoksen ovi oli ja pysyi kiinni. Työryhmäämme kyllä ilahdutti keskemmäs uksea piirretty, edelleen vessaviestintää selventävä ruotsalainen Å.

Lentopallokentällä selvisi osasyy yleisökatoon: ilman verkkoa on ikävä pelata! Jäljistä päätellen muutama sangviinikko oli kuitenkin käynyt kokeilemassa löyhämielisempää peluuta. Vierailumme aikoihin vain suruisa tuuli puhalteli aitojen raosta.

Yksinäisyydestämme huolimatta istahdimme hetkeksi hiekkarannalle napostelemaan evääksi ottamiamme baby-porkkanoita ja juomaan lomajuomaksemme valikoitunutta Château Latour 1990 -viiniä. Emme ehtineet nautiskella kauan, sillä meillä oli kiire: elokuvateatteri Aulassa alkoi odottamamme Kulkurin valssin näytös.

Kiitämme: Tyylikkään nahkainen Château Latour 1990.
Moitimme: Turhaan pohjanperukoita kiusanneet uimahousut.
Yhteenveto: Ensi kerralla Usmiin.
Pisteet: ** / ****

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s