Mennään bussilla!

Hyvinkää on monessa mielessä Uudenmaan Monaco, Pariisi ja Garmisch-Partenkirchen. Lääniä riittää, kerran vuodessa on perinnetraktorien kokoontumisajot ja mikä parasta: bussilla matkustaminen on halpaa kuin peruna!

Rahalla saa ja bussilla pääsee: pysyviä linjoja on Hyvinkäällä kuusi ja kutsuntaperusteisesti pääsee myös uudelle asuinalueelle Metsäkaltevaan. Lisäksi käytössä on yhdeksän palvelubussilinjaa, jotka Hyvinkään liikenteen nettisivujen mukaan sensitiivisesti todettuna ”ovat käytössänne ikään ja sukupuoleen katsomatta”. Tämä siis kaupungissa, jossa bussi pääsee ajamaan päätepysäkiltä toiselle noin vartissa! Paitsi että reittiverkosto on tämänkokoiseen kaupunkiin suhteellisen kattava, on matkustusmukavuuteen panostettu myös hintojen osalta. Aikuisen kertalippu maksaa 2,50 euroa, ja 40 matkaa kortille lataamalla jää yhden reissun hinnaksi huimat puolisentoista euroa. Hinta on valtakunnallisestikin katsoen erittäin kohtuullinen – eikä ole noussut vuosikausiin. Kehaisun ansaitsevat niinikään Hyvinkäänkylään kulkevan ykköslinjan varrelle pystytetyt pyöräparkit. Luksusta!

Mikä sitten mättää? Ei oikein mikään. Työryhmämme keksi väkisin Pub Velhon jonossa seisoessaan vain pari pientä heikkoutta. Nykyisellään nysset menevät yöpuulle iltakymmenen pintaan – siis aikaan, jolloin yhdellä jos toisella vasta alkaa yöjalka vipattaa. Iltasaikaan on siis otettava alle lenkkitossu tahi taksi, mikäli mielii kartsalle tai kartsalta kotiin päristellä. Ihmetystä herätti myös se, että vaikka matkustajamäärät ovat viime vuosina kovasti nousseet, ei bussien vuoroväli ole tihentynyt mitenkään. Samoilla aikatauluilla jurnutellaan siis menemään, vaikka matkustajia riittäisi varmasti useampaankin nyssäkkävuoroon.

Näitä pieniä kiusoja paikkaavat hurmaavat bussikuskit. Maalliset murheet unhoittuvat, kun posterioori kohtaa ryhdikkään penkkikankaan ja moottori hyrähtää. Kuski ohjastaa mutkissa niiaavan hummansa varmasti ja vakaasti määränpäähän, oli kellonaika, sää tai tähtien asento sitten mikä hyvänsä.

Kiitämme: Kuljettajan luvalla kissa matkustaa sylissä ilmaiseksi.
Moitimme: Kaikki matkustajat eivät aina muista kiittää kuskia matkansa päätyttyä.
Yhteenveto: Kyllä lähtee.
Pisteet: **** / *****

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s