Matkakohteena Salpausselkä

Salpausselkä on jääkauden runtelema arpi ja köyhän miehen vuoristo eteläisessä Suomessa. Yliopistoväen mukaan Salpausselkiä on kolme, mutta kaikki tietävät, että Hangosta alkava ja Värtsilään päättyvä ensimmäinen Salpausselkä on niistä paras. Soramonttujen ja jätemäkien täplittämä, postikorttimainen ja loivan jylhä vuorijono onkin varastanut jo monen travellerin sydämen.

Kauneudestaan huolimatta Salpausselkä on suosittu matkakohde ensi-sijaisesti kuitenkin siksi, että sen varrelle on rakennettu nuorison suosimia ja äärimmäisen trendikkäitä bailauskaupunkeja, kuten Kouvola, Lahti ja ennenkaikkea Hyvinkää. Nämä ”Suomen Aspenit” tunnetaankin keski-eurooppalaisesta kahvilakulttuuristaan, villeistä läpi yön kestävistä rantabailuistaan ja sukupuolitautiepidemioistaan.

Äärimmäisen coolin märän tiputtelu kulttuurin ja höyryävän seksikkään krebausmeiningin lisäksi Salpausselkä tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja ulkoilmareippailuun ja urheilulliseen itsekidutukseen. Salpausselän mäkisissä maastoissa voi harrastaa useita talvi- ja kesälajeja kuten hiihtoa, hölkkää, tennistä, golfia, jääkiekkoa, motocrossia, off-road purjehtimista ja mölkkyä.

Majoitusvaihtoehtoja on useita, mutta ehdottomasti legendaarisin on hotelli Rantasipi Hyvinkäällä, jossa oli 70-luvulla sellainen meininki, että vanhan koulukunnan jampat muistelevat sitä vieläkin silmät kosteina ja mahlat puntissa. Kulttuuriblogin toimituksen tiukka aikomus onkin käydä tyypittämässä kyseinen rappion keidas ja arvostella se märän tiputus juttusarjassa, joten perästä kuulunee.

Salpausselkä
Kiitämme: Hyvät kulkuyhteydet junalla, maaston hölkkäominaisuudet alamäkeen juostessa.
Moitimme: Maaston hölkkäominaisuudet ylämäkeen juostessa
Yhteenveto: Oi, kumpa voisin asua täällä.
Pisteet: ****1/2 / *****

Pohjaveden esiintyminen a
kartta tai jotain

Mainokset
Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s