Hyvinkään märän tiputus paikkojen arvostelu (osa 3)

Radanrakentajien patsas

Melko lähellä P.E. Auvisen loppusijoituspaikkaa sijaitsee Radanrakentajan patsas, joka on yksi Hyvinkään tunnetuista märän_tiputtelu_paikoista.

Kun Suomen ensimmäistä junarataa rakennettiin iloisella 1800 -luvulla Helsingistä Hamptoniin, tuli Hyvinkään kohdalla niin sanottu tenkkapoo. Nimittäin Salpausselän jylhän kallion yli ei yksikään aikalaisveturi olisi jaksanut kovinkaan kummoista junaletkaa kiskoa ilman noloa hyytymistä.

Niinpä päättivät rautatieherrat vetää baanan väkisin kivestä läpi. Tässä duunissa vaadittiin vittumaista asennetta ja käsittämättömiä määriä dynamiittia. Koska työsuojelu oli tuolloin mitä oli, menetti moni tekijä raajansa tai henkensä noissa hommissa. 1950 -luvulla tälle entiselle Urakan työmaalle pystytettiin korskea patsas muistuttamaan ohikulkijoita ratapenkkaan kuolleista työmiehistä.

Vaikka suurin osa radanrakentajista oli kiinalaisia, uiguureja ja muita tsatsikeja, valittiin patsaan malliksi jostain syystä paikallinen painija Aarno Seppälä, joka oli ehkä suomalaisimman näköinen jätkä ikinä. Myöhemmin eräs isänmaallis-humoristinen poliittinen puolue on esittänyt patsaan siirtämistä Jussinmäelle, joka on yhtä fiksu idea kuin se, että allekirjoittanut siirtäisi kirjansa Lapualle.

Ryyppymestana patsaspuisto on aika undergroundistinen. Kesällä aurinko paistaa spotille lähes vuorokauden ympäri ja meno voi lämpimänä suvipyhänä äityä peräti kansanjuhlamaiseksi. Radanrakentajalla kuitenkin pyörii sen verta hämärää porukkaa, että hämäryydensietokyky on pöntöttelijällä oltava aika korkea jos olostaan aikoo nauttia. Suositellaan varauksella.

Kiitämme: Auringonpaistetta, yläosatonta muskeliestetiikka
Moitimme: Pirinismiä
Ruukut: *** 1/2

Huom! Katso myös aiempi artikkeli paikan graffitisommisteista: Radanrakentajien patsas

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s